onsdag 12 januari 2011

Söndag hela veckan lång....

Man blir alldeles veckvill ibland när man lever panchisliv. Det finns ingen arbetsrutin att haka upp veckans dagar på. Och affärer är ju öppna jämt numera... Jag tror ganska ofta att det är söndag. Speciellt nu när
julgranen fortfarande står och lyser upp i vardagsrummet är det lätt att komma i helgstämning.

När jag var barn skulle man vila på söndan i vårt hem, inte jobba. Det blev lite överdrivet om det ifrågasattes att man satt med en stickning förstås, vilket man ju gjorde för att koppla av. Men det fanns nog något sunt i det, att det alltid fanns en dag i veckan då man tog det lugnt. Även om det fanns hur mycket som helst att göra i hemmet fick det vänta. Nu stressar folk som idioter och ska ta igen på lördag och söndag i hemmet det de inte hinner i veckorna för några hemmafruar går inte hemma och pysslar. Inte så underligt att folk "går in i väggen".

Nu är jag alltså panchis och tycker det är söndag hela tiden. Så länge man får fungera någorlunda och inte krämporna gör en alltför handikappad kan det ju vara riktigt trevligt - Jag lever "livets söndag" - där fick jag till det va? :-)