måndag 22 maj 2017

Blåsippor gillar olika!

Det tog emot lite att publicera den här bilden för jag känner mig inte nöjd.  Jag har kladdat med färgerna hit och dit. Det är ett litet format, ungefär A4. Kanske hade det varit lättare med ett större... Men stå nu upp för dina idéal Viola och för det du gör! Man behöver inte vara bäst; det är skaparglädjen som gäller!

Jag ville ju så gärna att det skulle bli bra eftersom jag älskar blåsippor. Det är verkligen en symbol för våren för mig. Jag minns när man som barn gick till bäcken för att se om de slagit ut. Tänk vad lång den processen var; snösmältningen då man gick ut och gjorde små rännor med fördämningar och denna otåliga väntan på vårblommorna. Som vuxen har man många gånger inte hunnit fatta att blåsipporna blommat förrän de varit överblommade!

Nu har jag känt mig bestulen på min symbol för våren sedan ett visst politiskt parti tagit blåsippan som sin symbol. Men den är ju faktiskt inte så blågul. Den är ljusgrön i mitten! Och den finns i flera olika nyanser av blå lila och röd. Antalet kronblad kan också variera.
Blåsippor gilla olika! Så är det faktiskt!